Kategorier
Tip og trick fra mig til dig

Hvad med podcast?

Hvis din hjemmeside eller mobilapplikation er omfattet af Loven om webtilgængelighed, skal du være opmærksom på, at loven også omfatter podcasts. 

Læs mere i WCAG 2.1, succeskriterie 1.2.1, på dansk (ny hjemmeside)

Mikrofon til optagelse af podcast
Del på linkedin
LinkedIn
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Det er succeskriterie nummer 1.2.1 i den internationale standard WCAG 2.1, som beskriver kravet til rent lydindhold, som er indspillet på forhånd. Og kravet er, at man skal levere et tilgængeligt alternativ til lydindholdet.

Alternativet skal præsentere information, som svarer til lydindholdet. Det betyder, at det for eksempel ikke er tilstrækkeligt at lave en udskrift af selve dialogen (det, der bliver sagt). 

I en podcast bliver information som regel præsenteret med en kombination af dialog og lyde, som både er naturlige og kunstige. Når du beskriver indholdet i podcasten, skal du derfor både inkludere al den vigtige dialog og beskrive de baggrundslyde og lignende, som er en del af historien.

Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med detaljerne omkring, hvordan du helt lavpraktisk laver og publicerer det tilgængelige alternativ til din podcast. 

Men hvis du har gode råd, henvisninger eller kender en eller flere eksperter på området, så giv lyd. Så lægger jeg relevante henvisninger ind i mit indlæg.

Supplerende lydindhold

Hvis din podcast eller andet lydindhold, som er indspillet på forhånd, udelukkende er et alternativ til andet tilgængeligt indhold på din hjemmeside eller i din app, så er lydindholdet ikke omfattet af loven.

Men vær opmærksom på, at det skal angivet klart og tydeligt for brugeren, hvis du mener, at din podcast eller lignende blot er et supplerende alternativ til andet tilgængeligt indhold. 

Personligt har jeg ikke rigtigt fantasi til at forestille mig en situation, hvor man laver en podcast, som udelukkende er et supplement til eksisterende tekst. 

Når man vælger at publicere en podcast er det vel fordi, man vurderer, at dette format vil være den bedste måde at formidle en bestemt type indhold på i den givne situation.

Gør mig klogere!

Som faglig disciplin er webtilgængelighed fyldt med nuancer, undtagelser og rum til fortolkning. Det er det, der gør det så sjovt og spændende at arbejde med.

Hvis du mener, jeg er forkert på den eller bare gerne vil supplere med viden eller synspunkter, så tøv aldrig med at kontakte mig. 

Kontakt

Send mig en mail på sinnet@whysite.dk 

Ring til mig  på 29 45 74 47.

WHYsite | Sinnet Ellehauge Haag
Korningvej 23 | 8700 Horsens
Mail: sinnet@whysite.dk
Mobil 29 45 74 47
CVR 28 78 32 24
Cookiepolitik

Tilmeld dig WHYbloggen
Frameld dig WHYbloggen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *